Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

A Litera szerzői

Friss topikok

Linkblog

Lezárult a három pályázat!

2011.04.11. 17:34 Duna Legendárium

Kedves Pályázók!

Április 10-én éjfélkor lezárult a Duna-legendárium nyílt irodalmi pályázat és a fotópályázat. Valamint ma, április 11-én befejeződött a meghívásos pályázatra beérkezett kortárs írói szövegek közlése is a Literán.

A nyílt pályázatra összesen 116 mű érkezett.
A fotópályázatra: 130 munka.
A húsz kortárs író közül elküldte írását: 17 szerzőnk.

A nyílt pályázatra nem használható formátumban küldött pályamunkákat még ma elfogadunk, jó formátumban (rtf, word). Valamint kérjük kedves pályázóinkat, hogy ellenőrizzék, felkerült-e az írásuk az oldalra.

A zsűrik munkája megkezdődött.

A nyilvános eredményhirdetésre és díjátadásra 2011. április 17-én 19 órától a Műcsarnokban kerül sor (Budapest 1146, Dózsa György út 37. - előadóterem).

A műcsarnoki eseményen a szakmai zsűri megnevezi a nyílt pályázat 10 legjobbját, akik jogot nyernek arra, hogy a pályázat második fordulójában részt vegyenek. Itt, a díjátadáson kisorsoljuk a kortárs írók műveiből választott mondatokat, amelyeket a pályázóknak be kell majd építeniük az április végéig elkészülő új művükbe.
A fotópályázat zsűrije megnevezi a három legjobb fotó alkotóját, kiadjuk a harmadik, második és első díjat. Majd elkövetkezik a meghívásos pályázat eredményhirdetése. A diákzsűri értékeli a pályázatot, és döntése alapján kiadjuk - immár ötödik alkalommal - a Litera-díjat.

Közönségszavazás is zajlik két pályázatban!
Egyrészt a nyílt pályázat alkotásaira lehet szavazni. Az írások melletti like-ok jelentik a szavazatokat. A 10 - a pályázat folytatásában részt vevő - művek egyikét a közönség választhatja ki, ezen a közönségszavazáson, itt!
A fotópályázat közönségszavazása a Duna-legendárium Facebook-oldalán zajlik.
Mindkét közönségszavazás április 16-án, szombaton déli 12 óráig tart.
A leadott like-okat akkor számoljuk össze. A később érkező tetszésnyilvánításokat nem tudjuk figyelembe venni.

Szeretettel várunk tehát minden pályázót és rajongót 2011. április 17-én 19 órára a műcsarnoki eredményhirdetésre, díjátadásra és partira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PROGRAM

Duna-legendárium
A Hungarofest és a Litera Duna-legendárium programjának záróreseménye - díjátadás, felolvasás, koncert, parti


A Litera irodalmi portál húsz kortárs magyar szerzőt kért fel arra, hogy írjon a Dunához kötődő, valós vagy fiktív mai legendát. Ezzel párhuzamosan nyílt irodalmi és fotópályázaton is versenyeznek az indulók. A felkért írók műveiből diákzsűri választja ki a legjobbat, amely elnyeri az idei Litera-díjat, a nyílt pályázatokról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt.

A kortárs írók: Balázs Attila, Balogh Robert, Csobánka Zsuzsa, Falcsik Mari, Grecsó Krisztián, Győrffy Ákos, Háy János, Jász Attila, Kőrösi Zoltán, Lackfi János, Németh Gábor, Péterfy Gergely, Podmaniczky Szilárd, Szálinger Balázs, Szentmártoni János, Szvoren Edina, Tallér Edina!

Az esten az ő írásaikból válogatunk, elhangzik a nyílt pályázatra érkezett művek közül is néhány, levetítjük a legizgalmasabb Duna-fotókat, majd a díjátadást és felolvasást koncert és buli követi.

Itt, április 17-én mutatkozik be a Litera régi-új főszerkesztője, Keresztury Tibor.

A zsűrik értékelik a pályázatokat és a legjobb pályaműveket:

Szakmai zsűri: Szilasi László, Tábor Ádám és Keresztury Tibor (Litera)
Diákzsűri: Balajthy Ágnes (Debreceni Tudományegyetem), Gál András (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Miklósvölgyi Zsolt (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Sinkovicz László (Szegedi Tudományegyetem), Szamák Anna (Pécsi Tudományegyetem)
Fotópályázat zsűrije: Csoszó Gabriella, Bartis Attila és Valuska Gábor (Litera)

Koncert: Új Párduc (Ex-Szőranya. Tagok: Keresztesi József - ének, dalszövegek, Borosi Gábor – basszusgitár, Komenczi Bálint – gitár, Fekete József, Kicsi – dob, Berezvai Márta – trombita)

Látvány és zene: Vj Unflyable / Dj Lee’ngum

Köszönjük az írásokat, a fotókat! Hajrá, pályázók! Találkozunk április 17-én a Műcsarnokban!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dunalegendarium.blog.hu/api/trackback/id/tr172817936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipőc 2011.04.14. 10:16:45

Én kapásból nem tudok elmenni, hiszen hétfőn reggel dolgozom, és már nem tudnék vasárnap este hazaérni. Elég későre tették a rendezvényt. Budapestiek előnyben?

uniko 2011.04.14. 13:32:00

e-mailben semmiféle értesítőt nem kapnak a szerencsések? esetleg telefonon?

pécsimse 2011.04.14. 15:41:15

Szerintem ezen a lapon (vagy biztos a literán is) fent lesz az a 10 szerencsés, aki a második fordulóba jutott.

exor 2011.04.16. 16:17:04

@pipőc:
Pipőcöm, én sem, de nekem nem is jut babér. :D

pipőc 2011.04.16. 20:24:21

@exor: Nekem sem, különben már tudnék róla:))) - gondolom.

exor 2011.04.16. 20:58:08

@pipőc:
Sebaj, akkor sodródunk tovább az árral. :)

pipőc 2011.04.18. 09:16:50

Volt valaki a tegnapi eredményhirdetésen?
 
 
 
 
süti beállítások módosítása