Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

A Litera szerzői

Friss topikok

Linkblog

Minden napra egy legenda!

2011.03.18. 17:38 Duna Legendárium

A Litera a Hungarofest támogatásával meghívásos pályázatot írt ki. Húsz kortárs írót kért arra, hogy 3-4 oldal terjedelemben (5500-7500 karakter) írjon a Dunához - elsősorban a Duna budapesti szakaszához - kapcsolódó, valós vagy kitalált személyekhez, helyszínekhez, épületekhez, esetleg közlekedési eszközökhöz vagy tárgyakhoz kötődő, modern legendát.

Az írók: Balázs Attila, Balogh Robert, Csobánka Zsuzsa, Darvasi László, Falcsik Mari, Grecsó Krisztián, Győrffy Ákos, Háy János, Jász Attila, Kőrösi Zoltán, Lackfi János, Németh Gábor, Péterfy Gergely, Podmaniczky Szilárd, Szálinger Balázs, Szentmártoni János, Szvoren Edina, Tallér Edina, Temesi Ferenc és Visky András.

A művek közül diákzsűri választja ki az általa legjobbnak ítélt elsőt, amely egyben kiérdemli 2011 Litera-díját. A díj átadására ünnepélyes keretek között, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából, a négynapos könyvünnep záró momentumaként rendezett, Duna-legendárium című összművészeti rendezvényen kerül sor a Műcsarnokban, 2011. április 17-én.

A műveket a Literán és itt (a Dunán innen rovatban) is olvashatják majd.
2011. március 25-étől: minden napra egy legenda!

 

Szólj hozzá!

Címkék: duna legendárium

A bejegyzés trackback címe:

https://dunalegendarium.blog.hu/api/trackback/id/tr942750669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
 
 
süti beállítások módosítása