Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

Duna-legendárium

A Hungarofest és a Litera közös projektje.

A Litera szerzői

Friss topikok

Linkblog

Duna-legendárium: A Hungarofest és a Litera fotópályázata

2011.03.17. 17:49 Duna Legendárium

A Litera irodalmi portál a Hungarofest támogatásával meghirdetett Duna-legendárium projekt részeként fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósok számára a Dunához, elsősorban a Duna budapesti szakaszához kötődő, legendákat idéző, történetet „elbeszélő” fotográfiák készítésére.

Olyan, nyomdai felhasználásra alkalmas, nagy felbontású, fekete-fehér fotókat várunk, amelyek a fotó eszközével „elbeszélnek” egy történetet, mögéjük képzelhető, megelevenedik bennük egy-egy Dunához kapcsolódó városi legenda.

A fotó megidézhet kitalált személyeket, ábrázolhat valós helyszíneket, épületeket, közlekedési eszközt vagy tárgyat. A kép hőse lehet például a dunai hajós, a horgász vagy pecázó ember, a révész, a hídmester, a víz- vagy hídmérnök, a gátőr, a matróz, a vízi rendőr, a hekksütő vagy vízi mentő, a hidrológus, a búvár, a vámos, a kabinos, a csónakmester, a fürdőorvos, lehet idegenvezető, parti vendéglős vagy akár a hídon sétáló szerelmespár, költő vagy környezetvédő... De kiindulópontot jelenthet egy helyszín, tárgy vagy szobor is, mint a hidroplán-felszálló, a vámházak vagy a turul, egy sziget, hajókikötők, dokkok, a Lánchíd oroszlánja, az Erzsébet híd íves tartószalagja, a vízen úszó bóják, a hajókon a vasmacska... Vagy épp a Duna alsó és felső szakaszának fantáziát megmozgató jellegzetességei, képződményei és építményei, a Duna-deltától kezdve a forrásig, a Duna–Tisza találkozásáig, a Rába torkolatig, vízerőművektől gátakig, Duna menti városoktól árterekig.

Beküldési határidő: 2011. április 10.
A beküldés módja:
- Kérjük, lépjen be a Facebookon a Duna-legendárium oldalra, és töltse fel fotóját a honlap üzenőfalára!
- Saját néven (ne álnéven) jelentkezzen be!
- Fotójának adjon címet, írja be fotója alá!
Képek száma: maximum 3 fotó
Formátum: jpg, jpeg képformátumok
Méret: Fotóját, kérjük, készítse olyan méretben és felbontásban, hogy a későbbiekben nyomdai felhasználásra alkalmas legyen (szélessége/hosszabb oldala: 3000px), DE a Facebookra kisebb méretben (1000px) töltse fel!
Technika: fekete-fehér
Zsűri: a fotókat szakmai zsűri bírálja el
Összdíjazás: 
- A helyezetteken kívül a kiválasztott legjobbak szerepelnek a „Legendary Danube” című angol nyelvű kiadványban honorárium ellenében
- 100.000 forint összdíjazás (3 díj)
- Közönségszavazás is lesz: a Duna-legendárium Facebook-oldalán a fotók mellett szereplő like-ok döntik majd el a végeredményt.

Jó munkát!

1 komment

Címkék: fotópályázat duna legendárium

A bejegyzés trackback címe:

https://dunalegendarium.blog.hu/api/trackback/id/tr302747860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

19mari62 2011.04.16. 17:25:04

Tisztelt Szervezők!

A fenti szavazási mód nagy hátránya, hogy a program minden egyes megosztást ugyanúgy "Tetszik"-ként számol el, mint azt, ha valaki ténylegesen a "Tetszik" gombot nyomja meg. Őszintén reméljük, hogy ezt a szavazatok végső összesítésénél figyelembe veszik, és megpróbálják korrigálni a végeredményt, a fair play érdekében...

Köszönöm a pályázók nevében!
 
 
 
 
süti beállítások módosítása